1. non paper ΣΕΚΑ προς ΣΕΑ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Δ. Κουφοβασίλης παραστάθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, έπειτα από ευγενική πρόσκληση των μονίμων συναδέλφων μας, προκειμένου να παρουσιάσει στο σώμα της Συνέλευσης κείμενο του ΔΣ του ΣΕΚΑ με τίτλο «Non-Paper ΣΕΚΑ προς ΣΕΑ – για την ανάπτυξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας των μελών μας» (συνημμένο 1).

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1, ΝΟΝ PAPER ΣΕΚΑ ΠΡΟΣ ΣΕΑ

Το κείμενο, απευθυνόμενο στους μονίμους και ΙΔΑΧ συναδέλφους μας, θέτει κάποια βασικά αιτήματά μας προς τους τελευταίους, επιχειρώντας να ανοίξει τη συζήτηση για τη διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας ανάμεσα στα μέλη του ΣΕΑ και του ΣΕΚΑ. Όπως ειπώθηκε και προς τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ, η σύνταξη του κειμένου αυτού αντικατοπτρίζει το καλό επίπεδο των σχέσεων ΣΕΚΑ και ΣΕΑ, προσβλέποντας στην περαιτέρω βελτίωσή του, καθώς και στην ανάπτυξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη των δύο Συλλόγων.

 

2. Ενίσχυση συμμετοχής μελών ΣΕΚΑ στους Αρχαιολογικούς Διαλόγους 2024

Το τριήμερο 14 – 16 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι Αρχαιολογικοί Διάλογοι, με τίτλο «Διάλογοι στην ομίχλη. Δύσκολα πράγματα στο παρελθόν και το παρόν».

Ο ΣΕΚΑ συμμετέχει στους Διαλόγους με ανοιχτή συνεδρία υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας αρχαιολόγος ως εργαζόμενος: Οι υφιστάμενες ιεραρχικές δομές της αρχαιολογικής κοινότητας και η σχέση τους με την παραγωγή της γνώσης». Την περίληψη της συνεδρίας θα βρείτε στη β΄ Εγκύκλιο (συνημμένο 2). Επίσης, ο ΣΕΚΑ στο συνέδριο θα οργανώσει μια στρογγυλή τράπεζα στην οποία οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν από τους διοργανωτές.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2, AΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Οι Αρχαιολογικοί Διάλογοι δεν προσφέρουν τη δυνατότητα ψηφιακής συμμετοχής σε αυτούς, και είναι δυνατή μόνο η δια ζώσης παρακολούθηση των ανακοινώσεων. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, προκειμένου να ενισχύσει τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών του στους Διαλόγους, θα καλύψει το ποσό των 50 ευρώ για έξοδα μετακίνησης/διαμονής για κάθε συνάδελφο εκτός Θεσσαλονίκης που θα παρακολουθήσει το Συνέδριο. Στον βαθμό που οι μετακινήσεις συναδέλφων δεν θα είναι πολλές σε αριθμό, ο ΣΕΚΑ θα καλύψει ακόμη μεγαλύτερο ποσό εξόδων για τους συναδέλφους εκείνους που θα στηρίξουν με την παρουσία τους τη διαδικασία των Διαλόγων.  

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις