Κάλεσμα Σ.ΕΚ.Α. στη Γενική Απεργία της 09/11/22

 

Με τη φυσική μας παρουσία, όχι με ψυχική συμπαράταξη, ή με τηλε-ανάθεμα, στηρίζουμε την απόφαση του Συλλόγου, αντιδρούμε στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, και στη διαρκή επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλεί τα μέλη του να δώσουν μαζικό «παρών» στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου, ενάντια στην ακρίβεια και στις συνεχείς ανατιμήσεις όλων των αγαθών, ενάντια στην εκρηκτική αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και στις τιμές των καυσίμων, ενάντια στην ανεργία και την υποβάθμιση της εργασίας μας.

Μαζί με το κάλεσμα αυτό του Συλλόγου στη Γενική Απεργία, ο Σύλλογος έχει δημοσιεύσει δική του αφίσα για την απεργία. Καλούμε τα μέλη μας να κάνουν «μία εκτύπωση και μία ανάρτηση» της αφίσας (στο χώρο εργασίας /δράσης τους), κομμάτι της ευρύτερης καμπάνιας του Συλλόγου μας, για να απλωθεί, να αποκεντρωθεί, να ενισχυθεί η φωνή του ΣΕΚΑ. Καλούμε τα μέλη μας σε δραστήρια προετοιμασία της κινητοποίησης, για μία μαζική και αγωνιστική συμμετοχή σε αυτήν.

 

Στη γενική απεργία, οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, και μαζί με την προσπάθεια να ανασχέσουμε το σαρωτικό κύμα ακρίβειας και ραγδαίας επιδείνωσης των όρων ζωής μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ισχυρότατο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό πλήγμα που ακούει στο όνομα «Νόμος Χατζηδάκη», ο οποίος ήρθε για να σαρώσει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα όπως το 8ωρο, η Κυριακάτικη Αργία, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία, το ίδιο το δικαίωμα στο συνέρχεσθαι και στη συγκρότηση και ύπαρξη σωματείων και φορέων συλλογικής δράσης. Μόνο με τους αγώνες υπερασπιζόμαστε πραγματικά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!

 

Ως αρχαιολόγοι που εργαζόμαστε με συμβάσεις, έχουμε γνωρίσει σε όλο τους το μεγαλείο την ανεργία, την εργασιακή ομηρία, τις σκληρές συνθήκες εργασίας που επιδεινώνονται από τον γραφειοκρατικό παραλογισμό του δημοσίου και την αυθαιρεσία των ιδιωτών εργοδοτών. Χέρι χέρι βαδίζουν η υπόσκαψη από την πλευρά της επίσημης πολιτείας των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της επιστημονικής μας ταυτότητας, με την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού και την παράδοσή του, κομμάτι κομμάτι, στον ιδιωτικό τομέα.

Ως Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμά μας, όχι παραχώρηση!

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις αρχαιολόγων!
  • Κατάργηση των απαράδεκτων αντεργατικών χρονικών περιορισμών στην εργασία μας (συνολική διάρκεια 60 μηνών για την εργασία μας στο δημόσιο, όριο 84 μηνών στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας μας)!
  • Κατάργηση των προαπαιτουμένων της ξένης γλώσσας και της γνώσης χειρισμού Η/Υ που αφαιρούν το δικαίωμα συμμετοχής μας στις προκηρύξεις του δημοσίου!
  • Να σταματήσουν επιτέλους οι αυθαίρετες απαιτήσεις εξειδίκευσης στις προκηρύξεις, οι οποίες διαιρούν την ενιαία ειδικότητά μας «ΠΕ Αρχαιολόγος», μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα! Μοναδικό προαπαιτούμενο για την εργασία, ο τίτλος σπουδών μας!
  • Να μοριοδοτηθεί το σύνολο της προϋπηρεσίας μας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Να προσμετράται σε κάθε περίπτωση στη μισθολογική εξέλιξη των αρχαιολόγων ο μεταπτυχιακός τίτλος τους (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό)! Όχι στην κατάτμηση της εμπειρίας μας και στην υπό προϋποθέσεις προσμέτρησή της!
  • Ένταξη του κλάδου των αρχαιολόγων στις ειδικότητες στις οποίες χορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!
  • Ίσα δικαιώματα, καμία διάκριση ανάμεσα σε ΙΔΟΧ, ΙΔΑΧ, μονίμους αρχαιολόγους!
  • Όχι στην υποβάθμιση της επιστημονικής μας ταυτότητας! Μετά το πέρας της ανασκαφής, να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για σύνταξη αρχαιολογικών ημερολογίων, καταλόγων, ευρετηρίων ευρημάτων, κλπ. Ανεμπόδιστο δικαίωμα σε δημοσιεύσεις για ευρήματα των δικών μας ανασκαφικών/εκσκαφικών επιτηρήσεων!
  • Κανένα σκάμμα, κανένα δίκτυο, καμία εκσκαφή, χωρίς αρχαιολογική επίβλεψη!
  • Επέκταση της ΣΣΕ μας σε όλα τα δημόσια έργα. Όχι στη δημιουργία αρχαιολόγων πολλών ταχυτήτων!
  • Απόσυρση του φακελωματικού μητρώου ΓΕΜΗΣΟΕ! Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους στη συνολική απόρριψη του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος καταπατά κεκτημένα δικαιώματα αιώνα, ενώ επιχειρεί να βάλει τέλος σε κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, να καταργήσει πρακτικώς τα σωματεία, τις συλλογικές συμβάσεις, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

 

Η μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία έχει μεγάλη σημασία!

Προσυγκεντρώσεις ΣΕΚΑ:

Αθήνα, πλ. Κλαυθμώνος, 11:00

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 10:30

Ηράκλειο: Εργατικό Κέντρο, 10:00

 

Αφίσα ΣΕΚΑ

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις