Όλοι στην κινητοποίηση της ΔΕΘ!

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προσκαλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένες και οι κυβερνητικές εξαγγελίες στο πλαίσιο της (ματαιωμένης στο εμπορικό κομμάτι της)Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από το βήμα της ΔΕΘ δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά της κυβέρνησης, από τον εξωραϊσμό της πολιτικής της και των επερχόμενων μέτρων, σε συνέχεια όλων των ήδη ψηφισμένων αντισυνδικαλιστικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε ότι, πριν έναν χρόνο, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός διακήρυσσε έπειτα από υποτιθέμενο διάλογο με «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλο».

Σε μια χώρα που φλέγεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ο δρόμος της μαζικής διεκδίκησης είναι η μόνη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Ενάντια στις πολιτικές που φέρνουν πιο κοντά τον πολεμικό κίνδυνο, που δίνουν έδαφος στον φασισμό, τον ρατσισμό, τις διακρίσεις. Ενάντια στην εξάρτηση και ιμπεριαλιστική υποτέλεια της χώρας. Ενάντια στα μέτρα που αναπαράγουν και απλώνουν την κοινωνική δυστυχία, που βάζουν στη μέγγενη τα δημοκρατικά δικαιώματα, συνθλίβουν τα κεκτημένα των εργαζομένων, γιγαντώνουν την ανεργία και επιδεινώνουν τους όρους εργασίας. Ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν ένα ακόμη πλήγμα στον Πολιτισμό, στην πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και στο μισοεργαζόμενo – μισοάνεργο προσωπικό του ΥΠΠΟΑ, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου είναι συμβασιούχοι.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με πάγιο και καίριο αίτημά του τη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, καλεί τα μέλη του να αντιταχθούν στους νέους αντιλαϊκούς και αντισυνδικαλιστικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, με όποιον μανδύα κι αν παρουσιαστούν.

Η συσπείρωσή μας στον Σύλλογο είναι ο ουσιαστικότερος τρόπος για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, κόντρα σε παλιά και νέα μέτρα.

Σημείο συγκέντρωσης του ΣΕΚΑ για την πορεία στη ΔΕΘ θα είναι η Καμάρα, στις 18:00.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις