24ωρη Πανελλαδική απεργία Σ.ΕΚ.Α. την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Καλούμε σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζομένους, απέναντι στην αντισυνδικαλιστική, αντεργατική, αντικοινωνική επίθεση που εξαπολύεται. Επισυνάπτουμε ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας η οποία περιγράφει αναλυτικά και συγκεκριμένα το εύρος της επίθεσης αυτής, και τις ρυθμίσεις που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ήδη κατάργησε τον «βάσιμο λόγο απόλυσης» (επιτρέποντας ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια αυθαιρεσίας στους εργοδότες), ήδη κατάργησε τη «συνευθύνη εργοδότη-εργολάβου» (με ευθύνη, πλέον, μόνο του τελευταίου, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να αναζητηθούν ευθύνες στον κύριο ενός έργου, παρά μόνο στον ανάδοχο).

Σε μια περίοδο στην οποία ο Σύλλογός μας εντείνει την προσπάθειά του για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να βρεθούμε δίπλα στα κομμάτια της κοινωνίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να μην επιτρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς διάλυσης του συνδικαλισμού και των σωματείων, να υπερασπιστούμε τα εργασιακά κεκτημένα μας! Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος!

 

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα!

Να υπογραφεί τώρα ΣΣΕ!

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα: Πλατεία Κλαυθμώνος, 11:00

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΚΟ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΚΑ

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ