Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, ο ΣΕΚΑ θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια, ενάντια στο καινούριο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ψήφιση στη Βουλή.

Επτά χρόνια τώρα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπό τις εντολές άλλοτε της τρόικας και άλλοτε των θεσμών, έχουν «σώσει» πολλές φορές τη χώρα, ψηφίζοντας τα αντικοινωνικά νομοθετήματα το ένα μετά το άλλο. Στο συνημμένο κάλεσμα της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, δευτεροβάθμιο όργανο στο οποίο υπάγεται και ο ΣΕΚΑ) μπορεί κανείς να πάρει μια μικρή, πικρή πρόγευση των επερχόμενων «σωτήριων» μέτρων. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, μπροστά στην απεργία της 17ης Μαΐου, καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση τα μέλη του με ένα σύνθημα: «Να μην περάσουν τα νέα μέτρα!»

Καλούμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Προασπίζουμε τα εργασιακά κεκτημένα μας. Υπερασπίζουμε τη Συλλογική μας Σύμβαση και απαιτούμε την εφαρμογή όλων των όρων της στις συμβάσεις μας. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεσα μαζικές προσλήψεις αρχαιολόγων και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων από το υπουργείο Πολιτισμού για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του, για να προστατευτούν τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία της χώρας.

Προσυγκεντρώσεις ΣΕΚΑ:

Αθήνα, Σταδίου και Χρ. Λαδά, 11:00

Θεσσαλονίκη, Πλ. Αριστοτέλους, 11:00

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις