Το Κ.Α.Σ. για την Ακαδημία Πλάτωνος:

μία ακόμη λυπηρή απόφαση

 

 

Μία ακόμη λυπηρή απόφαση καταγράφει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) στο ενεργητικό του: με πρόσφατη γνωμοδότησή του, το Κ.Α.Σ. επιτρέπει την αύξηση (έως και 29%) του συντελεστή δόμησης σε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, ανταποκρινόμενο προφανώς σε πιέσεις συμφερόντων που επιθυμούν να χτίσουν με τους δικούς τους όρους.

Εδώ και αρκετόν καιρό, το Κ.Α.Σ. λαμβάνει απροκάλυπτα αποφάσεις πολύ περισσότερο «πολιτικές», παρά αρχαιολογικές. Θυμίζουμε εξάλλου ότι ο φορέας εκείνος που σήκωσε πρώτος τη σημαία για την αύξηση (έως και τον τετραπλασιασμό) της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, κηρύσσοντας την έξωση του ελληνικού λαού από χώρους πολιτισμού, ήταν το …Κ.Α.Σ.. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αποδοκιμασία του προς τις αποφάσεις που λαμβάνει και τον ρόλο που φαίνεται ότι αποκτά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η λεγόμενη και «γνωμοδότηση» του Κ.Α.Σ. (και η προοπτική ανέγερσης Mall στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος) θα αποκτήσει ισχύ μετά από την υπογραφή της από τον υπουργό Πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως, ούτε από τον κ. Μπαλτά (ο οποίος συστηματικά όσο και προκλητικά αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του Σ.ΕΚ.Α. για μία σειρά σημαντικών θεμάτων) μπορούμε να περιμένουμε απόφαση προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κόντρα στο Κ.Α.Σ.: ο κ. Μπαλτάς θα επικυρώσει την απόφασή του.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου