Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία!

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας «Ζούρας» και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επίθεση και καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους που απεργούν, σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου, στην πτηνοτροφική μονάδα της Αλεξανδρούπολης, διεκδικώντας δεδουλευμένα έως και έξι μηνών αλλά και την ανάκληση απολύσεων.

Όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

«Η διοίκηση της επιχείρησης έχει αφήσει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, ανταγωνίζεται με τους άλλους μεγαλοπτηνοτρόφους για το ποιος θα καταπατήσει περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, θέλει να βάλει εργολάβους στα περισσότερα τμήματα της παραγωγής έτσι ώστε να επικρατεί η ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων ακόμα και της μιας μέρας.

Σε αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας, αλλά και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε, συντηρεί και ετοιμάζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης. Ο δρόμος αυτός βάζει εμπόδια στην εργοδοσία, στα νέα αντεργατικά της σχέδια. Γι’ αυτό προχωράει και σε τρομοκρατικές απολύσεις σε όσους σηκώνουν κεφάλι στην ασυδοσία της και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στις 31 Μαΐου η εργοδοσία κοινοποίησε την απόλυση δύο εργαζομένων, μελών του σωματείου μας, μάλιστα ο ένας είναι πρόεδρος του παραρτήματος Έβρου του πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων στον όμιλο “Ζούρα” και ο δεύτερος είναι μέλος της βοηθητικής ομάδας του σωματείου μας για την πτηνοτροφία, με γνωστή συνδικαλιστική ιδιότητα στην εργοδοσία και με συμμετοχή στις πρόσφατες απεργίες για το Ασφαλιστικό και τα γενικότερα θέματα.»

Η συγκυβέρνηση, κατά παραγγελία του εργοδότη, έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους απεργούς για να σπάσει την απεργία, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη δύο συνδικαλιστών, του προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του γγ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Τρόφιμα, Γάλα, Ποτά. Φαίνεται με ποιόν είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποιόν εξυπηρετεί.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
  • Την ανάκληση των παράνομων και τρομοκρατικών απολύσεων.
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς και να καταγγείλουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησής της.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου