14/12/2014

Προς:  Β. Ζυγούρη, πρόεδρο Σ.ΕΚ.Α.

 

Κοιν.:   1) Δ. Παπούδα, αντιπρόεδρο Σ.ΕΚ.Α.

             2) Π. Δαμούλο, γραμματέα Σ.ΕΚ.Α.

  3) Β. Λαναρά, ταμία Σ.ΕΚ.Α.
             4) Γ. Σταυριδόπουλο, μέλος ΔΣ Σ.ΕΚ.Α.
             5) Ε. Γκιούρα, μέλος ΔΣ Σ.ΕΚ.Α.
             6) Δ. Κουφοβασίλη, μέλος ΔΣ Σ.ΕΚ.Α.
             7) Α. Δαλαβέρα, μέλος ΔΣ Σ.ΕΚ.Α.
             8) Στ. Παπαγιαννάκη, μέλος ΔΣ Σ.ΕΚ.Α.

 

Αίτηση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.ΕΚ.Α.

 

Συνάδελφοι,

πάνω από ένα μήνα μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και  όλα τα θέματα μένουν άλυτα, ενώ βεβαίως έχουν προκύψει και νέα.

Επίσης, με βάση την απόφαση του ΔΣ για την πραγματοποίηση τακτικής συνεδρίασης το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, θα έπρεπε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, δηλ. στις 6 ή 7 Δεκεμβρίου να έχει συνεδριάσει το ΔΣ, πράγμα που δεν έγινε.

 

Κατόπιν τούτων και σύμφωνα με το άρθρο 22, παράγραφος 1 του καταστατικού «Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά μία (1) φορά τον μήνα και έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση δύο (2) τουλάχιστον μέλη του. Αν ο Πρόεδρος αρνηθεί ή αναβάλλει την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. περισσότερο από πέντε (5) ημέρες τότε καλούν το Δ.Σ. σε συνεδρίαση τα μέλη που υπέγραψαν τη σχετική αίτηση.» αιτούμαστε την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σ.ΕΚ.Α. εντός 5 ημερών με την παρακάτω ημερήσια διατάξη:

 

1. Ραντεβού με τη ΔΕΑΜ. Επειδή,  παρά τη σχετική απόφαση του ΔΣ εδώ και αρκετούς μήνες αλλά και της ΓΣ εδώ και έναν μήνα ακόμα δεν έχει κανονιστεί, προτείνουμε τον ορισμό δύο μελών του ΔΣ που θα αναλάβουν εντος 3 ημερών μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ να έχουν κανονίσει το ραντεβού. Η ΔΑΣ αναλαμβάνει την ευθύνη το ένα από τα δύο μέλη να είναι από την παράταξή μας, εφόσον αυτό υπερψηφιστεί στο ΔΣ. Ως διεκδικητικό πλαίσιο για τη συνάντηση προτείνουμε:

α) Για το σεμινάριο (εκπαίδευση) τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής να τα καλύψει το έργο και όχι οι εργαζόμενοι.

β) Οι τυχόν μετακινήσεις στην επικράτεια των Εφορειών να γίνεται με έξοδα του έργου.

γ) Να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα υπάρξει σταθερή και αδιάκοπη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.

δ) Να υπολογιστεί στη μισθολογική κατάταξη το μεταπτυχιακό/διδακτορικό σε όλους όσους το έχουν, ανεξάρτητα συνάφειας-μοριοδότησης, καθώς και όλη η προϋπηρεσία στο Δημόσιο και όχι φυσικά μόνο η μοριοδοτούμενη.

ε) Να υπογραφεί απαρέγκλιτα σύμβαση που θα προβλέπει 12μηνη εργασία με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα και με την προκήρυξη.

στ) Οι αρχαιολόγοι που χρειάζονται επιπλέον για το έργο να προσληφθούν από τη ΔΕΑΜ με νέα προκήρυξη και όχι από τον ανάδοχο. Το σύνολο του έργου να γίνει με αυτεπιστασία.

ζ) Σε περίπτωση που η ΔΕΑΜ προχωράει ήδη με τον ανάδοχο, τότε κανείς εργαζόμενος με μπλοκάκι. Μισθοί με βάση τη ΣΣΕ του ΣΕΚΑ. Το προσωπικό να επιλεγεί από τη ΔΕΑΜ με βάση τα προσόντα του ΑΣΕΠ, χωρίς προαπαιτούμενο το μεταπτυχιακό και με εφαρμογή του 60% – 40% σχετικά με την προϋπηρεσία.

 

2. Σύνταξη σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε προχωρήσουμε στο κάλεσμα για διαπραγμάτευση, που αποτελεί και απόφαση της ΓΣ. Προτείνουμε:

α) τον ορισμό επιτροπής τριών μελών του ΔΣ που θα συντάξει σχέδιο ΣΣΕ μέχρι το τέλος του έτους για συζήτηση σε ΔΣ μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Η ΔΑΣ αναλαμβάνει την ευθύνη ενεργής συμμετοχής στην επιτροπή, εφόσον αυτό γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ΔΣ, με την κατάθεση ολοκληρωμένου και επεξεργασμένου σχεδίου ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και τις απώλειες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια.

β) σύγκληση Γενικής Συνέλευσης μέχρι τέλους Ιανουαρίου με μόνο θέμα τη ΣΣΕ. Θεωρούμε ότι την τελική απόφαση θα πρέπει να την έχει ο Σύλλογος, δηλ. όλα τα μέλη. Είναι πολύ σημαντικό να μετέχουμε όλοι καθώς αφορά τη ζωή μας. Να γίνει η ΣΣΕ υπόθεση όλων μας. Εν τέλει η επιβολή ή όχι της ΣΣΕ στους εργοδότες μπορεί να γίνει – και θα γίνει – μόνο με την οργανωμένη πάλη όλων μας.

γ) πρόσκληση αμέσως μετά τη ΓΣ των εργοδοτών σε διαπραγμάτευση. Σε περίπτωση άρνησης τους, άμεση προσφυγή μονομερώς στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

 

3. Δράση για τις αρνητικές εξελίξεις στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Να εγκριθεί άμεσα η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Παραρτήματος Β. Ελλάδας για άμεση συνάντηση με τα Σωματεία του ΜΕΤΡΟ και το Συνδικάτο Οικοδόμων για συντονισμό. Ως πλαίσιο για τη συνάντηση υιοθετούμε το πλαίσιο που προτείνει η ΔΕ:

α) Το μετρό είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο για την πόλη που πρέπει να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους, με φτηνό εισιτήριο και ασφαλή και συχνά δρομολόγια, καθώς έχει χρυσοπληρωθεί από τον ελληνικό λαό.

β) Η υλοποίηση του έργου θα πρέπει να γίνεται με αποκλειστική φροντίδα του κράτους, μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους, που και στην περίπτωση του μετρό «προσέφεραν» μόνο καθυστερήσεις και υπερκοστολόγηση.

γ) Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με ΣΣΕ. Δεν θα ανεχθούμε ούτε σκέψη για ατομικές συμβάσεις. Αυξήσεις τώρα στους μισθούς και τα μεροκάματα.

δ) Τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

ε) Σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενάντια στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που αφήνουν τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και τους απολύουν κατά το δοκούν.

στ) Καμία προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων. Ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ζ) Καμία διαβούλευση, κανένας κοινωνικός διάλογος που οδηγεί στη διαπραγμάτευση για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Οργανώνουμε την πάλη και διεκδικούμε τις ανάγκες των οικογενειών μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις επιχειρηματικές τους κόντρες.

 

4. Ορισμός κοινής συνεδρίασης με τις Διοικούσες Επιτροπές στα τέλη Ιανουαρίου.

 

Σημειώνουμε ότι αυτά είναι τα θέματα που προτείνονται από εμάς. Προφανώς η ημερήσια διάταξη μπορεί να εμπλουτιστεί μέχρι την ώρα της συνεδρίασης, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ανάγκες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Τα μέλη του ΔΣ

 

Γιάννα Ποθητού                      Ρίτα Χατζή

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Συνδικαλιστικό βήμα