το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 6:00 μμ,

 

στη Θεσσαλονίκη,στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Θεματολογία:

 

– Τροποποίηση Καταστατικού Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων

 

– 24μηνο: εξελίξεις και προοπτικές

 

– Συλλογική Σύμβαση: εξελίξεις, προβλήματα, προτάσεις

 

– Κινητοποιήσεις, δράσεις

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλεί τα μέλη του σε Γενική Καταστατική Συνέλευση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

 

Καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, το ΔΣ του ΣΕΚΑ κρίνει ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του καταστατικού του. Ζητούμε, λοιπόν, από τα μέλη μας να εξετάσουν το καταστατικό του Συλλόγου και να καταθέσουν προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού στο mail του Συλλόγου: sekagr@msn.com έως τη Πέμπτη 13/10/11, οι οποίες και θα τεθούν προς ψηφοφορία στην «Καταστατική» Γενική Συνέλευση των μελών του (προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την ημέρα της Συνέλευσης).

 

Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε και βιώνουμε, το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του ΥΠΠΟΤ και του Υπουργείου Υποδομών είναι μία πραγματικότητα, αλλά και καθημερινότητα.

 

Ο Σ.ΕΚ.Α. οφείλει να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και να αναθεωρηθεί το καταστατικό του, το οποίο είναι παρωχημένο και τυπικά δεν δίνει αρμοδιότητα στο σωματείο να εκπροσωπεί και νομοτύπως τους συμβασιούχους του Υπουργείου. Οι συνθήκες επιβάλλουν να έχουν δικαίωμα εγγραφής στις τάξεις του συλλόγου και κατ’ επέκταση εκπροσώπησης όλοι οι αρχαιολόγοι που απασχολούνται ή απασχολήθηκαν για χρονικό διάστημα από δύο μηνών και πέρα με μη μόνιμη σχέση εργασίας.

 

Αυτό θα δώσει το δικαίωμα τόσο στο ΣΕΚΑ να μιλά πλέον τυπικά και όχι μόνο ουσιαστικά στο όνομα όλων των έκτακτων αρχαιολόγων, αλλά παράλληλα θα προσφέρει και την τυπική – νομική και ουσιαστική κάλυψη σε όλους όσους αρχαιολόγους επιθυμούν κάθε φορά να συνδράμουν και να συμμετάσχουν στις διάφορες κινητοποιήσεις μας.

 

Επιπλέον, θα προσδώσει στο ΔΣ, την αναγκαία νομιμοποίηση, ώστε σε όλες τις επαφές, συνομιλίες, διαπραγματεύσεις αλλά και συγκρούσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού να λειτουργεί στο όνομα του συνόλου των εκτάκτων αρχαιολόγων.

 

Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των μελών στη Θεσσαλονίκη, μισθώνοντας λεωφορείο ή κανονίζοντας ομαδική μετακίνηση με αυτοκίνητα (καλύπτοντας την βενζίνη και τα διόδια), ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

– Δηλώστε (έως την Τετάρτη 12/10/11) το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στη Γενική Καταστατική Συνέλευση με έξοδα μετακίνησης του Συλλόγου στο τηλέφωνο 6933173221 ή με mail (sekagr@msn.com), όπου θα δηλώνετε επίσης αν επιθυμείτε αυθημερόν επιστροφή ή διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

 

Σημειώνουμε εδώ ότι ο Σύλλογος θα κλείσει ξενοδοχείο με 15-20 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

Στα έξοδα διαμονής θα προσπαθήσει να συνεισφέρει κι ο Σύλλογος, ανάλογα πάλι με τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

 

– Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον από τη Λαμία ή Θεσσαλία, δηλώστε το στον Σύλλογο, προκειμένου να κανονίσουμε να περάσουμε από εκεί.

 

Καθώς θα αναχωρήσουν οχήματα και από την Πάτρα, όσοι επιθυμούν από τη Δυτική Ελλάδα μπορούν να μας το δηλώσουν, ώστε να κανονιστεί επίσης κοινή μετακίνηση.

 

Η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη απαρτία.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις