Συνάδελφοι, η επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ κλιμακώνεται. Κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και με κλασικό πρόσχημα την «εξυγίανση» και την «ανάπτυξη», η κυβέρνηση ουσιαστικά χαρίζει τη μεγαλύτερη παραγωγό σιδηρονικελίου της Ευρώπης και μια από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου, σε μια συναλλαγή που διεκδικεί τα σκήπτρα ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων: Συγκεκριμένα, οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD HOLDINGS «αγοράζουν» την επιχείρηση με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων της η ΛΑΡΚΟ έχει τη δυνατότητα να παράγει 1.500 τόνους νικελίου το μήνα, με τρέχουσα μέση τιμή τόνου περίπου 20.000 ευρώ, δηλαδή έσοδα 30 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα. Μια επιχείρηση με εσωτερική αξία 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις κυβερνητικές ενέργειες, μόλις βρήκε τον επενδυτή της! Ας σημειωθεί ότι οποιαδήποτε υποχρέωση της ΛΑΡΚΟ προς το δημόσιο σε πρόστιμα και χρέη παραγράφεται, ενώ στη νέα εταιρεία [που αναλαμβάνει με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο …50.000 ευρώ(!)] αναγνωρίζεται το δικαίωμα να προχωρήσει στην απόλυση του συνόλου των 1.060 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με παράλληλο προσδιορισμό των αποζημιώσεών τους που θα καλυφθούν …από το Δημόσιο.

Ήδη, με ένα εγκληματικό και επικίνδυνο κυβερνητικό τελεσίγραφο, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ η προοπτική να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας από τις 16/07. Η απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, απελευθέρωσε τη νομική κάλυψη των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος.

Συνάδελφοι, δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε μαζί σας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας.

Γνωρίζουμε πως 4,5 χρόνια τώρα δίνετε έναν δίκαιο αγώνα με το κεφάλι ψηλά για να μπορέσετε να ζήσετε στον τόπο σας, να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν εκεί που γεννήθηκαν, να μην κυριαρχήσει η φτώχεια και να μη μαραζώσει ο τόπος σας. Ξέρουμε καλά πως έτσι θα βαδίσετε μέχρι τέλους και εμείς με περηφάνια θα σταθούμε δίπλα σας και σε αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας σας, μετά και την μεγάλη απεργία της Τετάρτης 17/7, είναι μια ακόμα αποστομωτική απάντηση σε όσους, για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, ξεπουλούν τη χώρα, απολύουν ή φτωχοποιούν εργαζόμενους και ενεργοποιούν το κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας!

 

Κατηγορίες: ΑνακοινώσειςΕτικέτες:

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις