Τρίτη 23 Νοεμβρίου: κινητοποίηση ΣΕΚΑ για τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου

 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, 12:30-15:30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΣτΕ, 13:00

ΟΧΙ στην καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Αυτήν την Τρίτη, 23/11, στις 13:00, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47, Αθήνα) η αίτηση αναστολής ενάντια στη μελέτη απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) κατέθεσε από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Αττικής, Στερεάς και Νήσων ΥΠΠΟ, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φυσικά πρόσωπα-μέλη της, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατοίκους της Θεσσαλονίκης καθώς και προσωπικότητες σχετικής επιστημονικής ειδικότητας, την αίτηση αναστολής στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021. Τώρα, ο επόμενος σταθμός της προσπάθειάς μας περνάει από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ (η οποία την Τρίτη θα συνέλθει ολομελειακά για την εκδίκαση της υπόθεσης). 

Ο ΣΕΚΑ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη για την Τρίτη, 23/11 (ώρες 12:30-15:30), και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, την ίδια ημέρα στις 13:00.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με άλλα σωματεία και φορείς του Πολιτισμού και από κοινού απαιτούμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Συνεχίζουμε συλλογικά και αγωνιστικά την προσπάθεια για να αποτραπεί το αρχαιολογικό έγκλημα!

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ