ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

(Σ.ΕΚ.Α)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας, απαντάμε με καθολική συμμετοχή:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ &

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Στο ΔΣ του σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 06/11/2016, αποφασίστηκε να λάβουμε μέρος και στις δύο απεργίες, που έχουν προκηρυχθεί. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε απεργοσπάστες στους συναδέλφους δημόσιους υπαλλήλους, που απεργούν στις 24 Νοέμβρη αλλά ούτε και στους συναδέλφους μας που δουλεύουν στα σκάμματα, στα εργοτάξια, στις ανασκαφές, που απεργούν στις 8 Δεκέμβρη. Αλλά κυρίως γιατί μας ενώνουν κοινά προβλήματα, κοινές ανησυχίες και η δράση μας πρέπει να είναι κοινή.

Γιαυτό ζητάμε στις 8 Δεκέμβρη να υπάρξει κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα:

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Αυτό για εμάς, τους έκτακτους αρχαιολόγους μεταφράζεται ως εξής: παρατεταμένη ανεργία περιμένοντας το νέο ΕΣΠΑ, που θα μοιράσει εκατομμύρια σε εργολάβους, ΜΚΟ κλπ. και σε εμάς τα ψίχουλα των 600 €, ανασφάλιστους ή με μπλοκάκι, όπως γίνεται τώρα στη ΔΕΑΜ. 2μηνες ή στην καλύτερη περίπτωση 8μηνες συμβάσεις, χωρίς να πληρωνόμαστε, με εντατικοποίηση της δουλειάς και τρομοκρατία, όπως στα έργα της ΕΦΑ Λέσβου, στο Αμύνταιο, στην Κοζάνη κα. Την προσπάθεια κατάργησης της Συλλογικής ΣύμβασηςΕργασίας μας που είναι ακόμα σε ισχύ, όπως συνέβη στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Την συντονισμένη προσπάθεια εργολαβοποίησης του πολιτισμού, που αποτελεί φιλέτο για το κεφάλαιο και τις ΜΚΟ, με την υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αρχαιολογικών υπηρεσιών. Την πλήρη ασυδοσία των εργολάβων, με απληρωσιά, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά Σαββατοκύριακο, εξοντωτικά ωράρια, όπως στα σκάμματα της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα.

Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά,  «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους.

Με αυτούς δεν μπορούμε να πάμε μαζί. Αποτελούν μέρος και όχι λύση του προβλήματος. Γι’ αυτό το ΔΣ αποφάσισε ότι η θέση του Συλλόγου μας σε αυτή τη μάχη είναι δίπλα στα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που οργανώνονται.

Να κάνουμε δική μας υπόθεση, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων. Να νεκρώσουν οι υπηρεσίες, τα γραφεία, τα εργοτάξια. Να παρακινήσουμε τους συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στον αγώνα. Να καλέσουμε και τους άνεργους συναδέλφους να βγουν στο δρόμο. Κανείς μόνος του, στο σπίτι, να νιώθει πνιγμένος και απελπισμένος. Δίνουμε σε όλους το χέρι, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο!

Τη δύναμη μας δεν τη δοκιμάσαμε ακόμα!!

Ο Σύλλογος μας, μαζί με περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαμε μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαιτήσαμε: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ