Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας στο Αρχαιολογικό Τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Έξι νέες απολύσεις για τον μήνα Νοέμβριο και μάλιστα μετά τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για άμεση λύση στο σταματημένο έργο της Βόρειας Ελλάδας.

Μετά από μήνες ταλαιπωρίας, υπό ελαστικές μορφές εργασίας, οι εργαζόμενοι απομακρύνονται σταδιακά από τον εργασιακό τους χώρο δια της αναδόχου Κοινοπραξίας και πάντα με τις ευλογίες της Αττικό Μετρό.

Τα δε κριτήρια της επιλογής του προσωπικού που καλείται προς απόλυση, μάλλον αδιαφανή και ανεξέλεγκτα…

Οι εργαζόμενοι όμως, κατά το διάστημα αυτό, κλήθηκαν να μάθουν «σπουδαία πράγματα»:

Να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης με μισθούς πείνας.

Να υποτιμούν τις ανάγκες τους ως μη υπάρχουσες.

Να περιμένουν τη ρώσικη ρουλέτα της απόλυσης στον κρόταφο.

Μένει πλέον να μάθουμε με πόσους τελικά εργαζόμενους προβλέπεται να συνεχιστεί αυτό το έργο, αν συνεχιστεί τελικά, αλλά και πότε θα σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται καιρό τώρα…

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη συμπαράστασή του στα απολυμένα μέλη του. Θεωρεί τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν παράνομες, καθώς παραβιάστηκε ο αρχαιολογικός νόμος βάσει του οποίου η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η μόνη αρμόδια για τη διαχείριση του προσωπικού της.

Καταδικάζει τις αποφάσεις για απόλυση του προσωπικού, καθώς υπάρχει σαφές εργασιακό αντικείμενο. Επιζητά την άμεση επίλυση των ζητημάτων που αγκυλώνουν την εξέλιξη του έργου, την άμεση ανάκληση των απολύσεων του προσωπικού, τον σεβασμό των αρχαιοτήτων και την πλήρη εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου. 

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου