Να αποδοκιμαστούν οι πολιτικές
που θέλουν να διαιρέσουν τον ΣΕΚΑ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑ εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης, η οποία επιμένει να αντιμετωπίζει το τοπικό παράρτημα σαν ένα ανεξάρτητο από τον Σύλλογο, ξεχωριστό σώμα.
Στην πιο πρόσφατη εκδήλωση της διαιρετικής αυτής λογικής, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης πρότεινε στο ΔΣ του ΣΕΚΑ τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της 11ης Ιουνίου όλου του Συλλόγου ή …μόνο του τοπικού παραρτήματος (!): «Ως Δ.Ε. Κρήτης  θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετέχουμε ως σύλλογος ή έστω ως παράρτημα».
Τα μέλη της Διοικούσας του Παραρτήματος Κρήτης είναι βέβαια ελεύθερα ως άτομα να πάνε σε όποια πολιτική συγκέντρωσητης ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλου κόμματοςεπιθυμούν, ωστόσο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν αυτό με τη σφραγίδα του Παραρτήματος,αν ο Σύλλογος έχει αποφασίσει διαφορετικά,ούτε και να θεωρούν ότι το Παράρτημα έχει δικαίωμα να υλοποιεί άλλη πολιτική ή συνδικαλιστική στάση από αυτήν που έχει αποφασίσειόλοςο Σύλλογος.
 
Ταυτόχρονα, ας σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ, και παρά το γεγονός ότι το ΔΣ του ΣΕΚΑ καταψήφισε την πρόταση συμμετοχής του Συλλόγου στην κινητοποίηση της 11ης Ιουνίου, προσμετρά στις «Νέες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων» την πρόθεση του Παραρτήματος Κρήτης να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.
Το ΠΑΜΕ καταγράφει το Παράρτημα Κρήτης σαν ξεχωριστό από τον ΣΕΚΑ συνδικαλιστικό φορέα, από ανάγκη να παρουσιάζει πολλές υπογραφές συμμετοχής στην κινητοποίηση. Παράλληλα, (επιθυμεί να) βάζει αποφασιστικά το χεράκι του στη διαίρεση της ενότητας του ΣΕΚΑ, με την προσδοκία ότι θα αποσπάσει έστω κομμάτια του Συλλόγου, που δεν αποδοκιμάζουν τις διασπαστικές πολιτικές με τις οποίες εξάλλουτο ΠΑΜΕέχει ταυτιστεί.
Με άλλα λόγια, το σημερινό ΚΚΕ προτιμάει να διασπάσει έναν σύλλογο με την ελπίδα ότι θα «τσιμπολογήσει» ένα κομμάτι του, παρά να δοκιμάσει την τύχη της πολιτικής του γραμμής σε ενιαίο και ζωντανό συνδικαλιστικά σύλλογο.  
 
Το ΔΣ του ΣΕΚΑ θέλει να υπογραμμίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συγκρουστεί με ενέργειες που υποσκάπτουν την ενότητα του Συλλόγου, είτε αυτές γίνονται με πρόθεση, είτε όχι· και στις δύο περιπτώσεις, είναι εξίσου επιζήμιες.

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, και ανοίγοντας τη συζήτηση για την πιο βαθιά και ουσιαστική πραγμάτευση όλων των προβλημάτων αυτών, ο ΣΕΚΑ θα προασπίσει την ενότητα των εκτάκτων αρχαιολόγων.

Το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Α.

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ