από το έγγραφό μας υπ’αριθμόν 4919/20-09-23, προς ΕΦΑ Μεσσηνίας, κοιν. ΓΔΑΠΚ

Έπειτα από καταγγελίες που δεχθήκαμε από συναδέλφους και μέλη μας ενημερωθήκαμε ότι στην προκήρυξη της Εφορείας σας με Αρ. πρωτ. 384195 της 09/08/2023 ακολουθήθηκε διαδικασία κλήσης των υποψηφίων για πρόσληψη με σύμβαση ΙΔΟΧ που δεν παρακολουθεί τα πρότυπα προκηρύξεων του ΥΠΠΟΑ. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε ταυτόχρονα από 4 επιτυχόντες του οριστικού πίνακα, να απαντήσουν εντός 3 ημερών για την αποδοχή ή όχι της μίας (1) θέσης ΠΕ Αρχαιολόγου της προκήρυξης κατά σειρά μοριοδότησης.

Σύμφωνα με τα πρότυπα του ΥΠΠΟ και της ΕΔΕΠΟΛ, ο κάθε επιτυχών υποψήφιος δέχεται κατά σειρά κατάταξης κλήση αποδοχής θέσης, και όχι ταυτόχρονα με άλλους συνυποψηφίους του.

Ζητάμε από την ΕΦΑ να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να παίζει με την ψυχολογία των συναδέλφων, οι οποίοι την μία ημέρα μπορεί να κάνουν αποδοχή θέσης εργασίας και την επόμενη να μαθαίνουν ότι τελικά κάποιος άλλος συνάδελφός τους επιλέχτηκε. Τυχόν πρόθεση της ΕΦΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες δεν μπορεί να διενεργείται σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι λαμβάνουν από την πρώτη στιγμή της ενδεχόμενης πρόσληψής τους το μήνυμα ότι είναι αναλώσιμοι.

Επιφυλασσόμενοι και για κάθε σύννομη ενέργεια προάσπισης των συμφερόντων των μελών μας, ζητάμε να μην επαναληφθεί από την πλευρά της ΕΦΑ ταυτόχρονη κλήση υποψηφίων.

Κατηγορίες: Διαύγεια ΣΕΚΑ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Διαύγεια ΣΕΚΑ