· Προωθούμε το ψήφισμα του ΣΕΑ της 19.03.2018 «για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) και άλλων τεχνικών έργων τρίτων» (http://www.sea.org.gr/ details.php?id=758) και θεωρούμε ότι η προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι μία μεγάλη υπόθεση στην οποία μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε με τους μόνιμους συναδέλφους μας!
· Απαιτούμε από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να πάρει θέση ενάντια στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού και να σταθεί απέναντι, όχι σύμμαχος, όπως κάνει μέχρι σήμερα, στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοκατασκευαστών, ενάντια στις fasttrackεργασίες αποδόμησης της αρχαιολογικής υπηρεσίας και των εργαζομένων σε αυτή!
Διεκδικούμε:
Δυστυχώς, εν όψει και της εφετινής Μ. Παρασκευής, ήδη υπάρχουν αναφορές από συναδέλφους που εργάζονται στον ΤΑΡ ότι η Κ/Ξ τους ζητάει να ορίσουν την ημέρα αυτή ως «ημέρα προσωπικής τους αδείας». Το αίτημα αυτό είναι παράνομο, και αντίκειται στην εργατική νομοθεσία.
Με δεδομένη την περσινή στάση της Κ/Ξ στο θέμα της Μ. Παρασκευής (πρώτα αποπειράθηκε να επιβάλει μονομερώς «άδειες» στους εργαζομένους, και αφού η παράνομη αυτή ενέργεια βρήκε αντιστάσεις, η Κ/Ξ σφράγισε τα εργοτάξια και έπειτα ψευδώς ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν σε αυτά για να προσφέρουν την εργασία τους) καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχτούν μονομερή επιβολή άδειας, και σε κάθε περίπτωση να ζητήσουν γραπτώς το αίτημα της Κ/Ξ σε βάρος τους.
Περιμένουμε έναν χρόνο την Κ/Ξ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αν η ημέρα της Μ. Παρασκευής είναι εργάσιμη ή όχι. Το ερώτημά μας αυτό θα μεταφερθεί τόσο στην ίδια της Κ/Ξ του ΤΑΡ, όσο και στα αρμόδια Σώματα Επιθεώρησης Εργασίας.
Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) ανταποκρίνεται στο κάλεσμα πανελλαδικής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, και στηρίζει τις συγκεντρώσεις που [...]
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας σε Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. [...]
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) αναπαράγει την ανακοίνωση - κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής των «Αρχαιολογικών Διαλόγων» ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2025 [...]
Τα μνημεία είναι Δημόσια Αγαθά! ΔΕΝ είναι ντεκόρ! ΔΕΝ είναι υλικό σκηνογραφίας! Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)