1. Διαμαρτυρία ενάντια στην παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για γαμήλια δεξίωση της οικογένειας Γλύξμπουργκ. Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, κινητοποίηση για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με σημείο συνάντησης στις 7 μμ. την πλ. Ρηγίλλης

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΣΕΑ, και, κυρίως, στο κάλεσμα αγωνίας που εκπέμπουν τα ίδια τα μέχρι πρότινος δημόσια Μουσεία, νυν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα οποία πλέον ενοικιάζονται για κάθε είδους εκδηλώσεις, ευτελιζόμενα. Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο με αρ.πρωτ. 1581/17.09.2024 με το οποίο παραχωρούνται χώροι του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για γαμήλια δεξίωση της οικογένειας Γλύξμπουργκ. Η προνομιακή, προσωρινή παραχώρηση της κιβωτού των βυζαντινών θησαυρών της χώρας, σε ιδιώτες, των οποίων τους τίτλους απέταξε το Σύνταγμα της χώρας, συνιστά πολιτειακή πρόκληση και εθνική προσβολή και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Γενικώς για την πολιτική του ΥΠΠΟ, θυμίζουμε την -δυστυχώς προφητική- ανακοίνωση του ΣΕΚΑ του Ιουνίου 2021, με χαρακτηριστικό τίτλο «για γάμους και βαπτίσεις».

για γάμους και βαπτίσεις – Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων (seka.net.gr)

 

2. Ενημέρωση για την ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τη βίαιη επίθεση υπεργολάβου σε βάρος συναδέλφου μας

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) πραγματοποίησε στις 25.09 πανελλαδική στάση εργασίας και κινητοποίηση στην Πλάκα, έξω από τον χώρο διενέργειας της ΕΔΕ η οποία αφορούσε τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας ΙΔΟΧ αρχαιολόγος από υπεργολάβο. Η κινητοποίηση ήταν μαζική, δίνοντας θετική συνέχεια στην αμέσως προηγούμενη συλλογική μας διαδικασία, τη μαζική γενική συνέλευση της 22.09.

Αν η κατάθεση του συναδέλφου μας διήρκησε 6 ώρες (!) την πρώτη ημέρα, με συνέχεια μάλιστα της κατάθεσής του στις 26.09, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι το ΥΠΠΟ και η Διοίκηση της ΕΦΑ Δωδεκανήσου έχουν αξιολογήσει σωστά τη βαρύτητα της υπόθεσης. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός καταρχάς ότι η ΕΔΕ διενεργήθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά το γεγονός. Θεωρούμε ιστορική την ευθύνη που αναλαμβάνει η ΕΦΑ Δωδεκανήσου, η οποία -μετά από διάλειμμα λίγων ημερών- δείχνει ότι αποκαθιστά τη σχέση της με τον υπεργολάβο, και συνεχίζει τη συνεργασία της μαζί του. Σε αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ, το οποίο ο κρατικός μηχανισμός διοίκησης έχει φροντίσει ώστε ενδεχομένως να μη μάθουμε ποτέ, ως Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων επαναλαμβάνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλους τους τρόπους τον συνάδελφό μας και μέχρι την τελική και ουσιαστική δικαίωσή του.

 

3. Συγκέντρωση εικόνας σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά από τα μέλη του να το ενημερώσουν για τυχόν καθυστερήσεις πληρωμών στη μισθοδοσία τους.

Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα 1 έως 4 Οκτωβρίου, παρακαλούμε τα μέλη μας, και ανεξάρτητα από το έργο στο οποίο εργάζονται (δημόσιο ή ιδιωτικό), να ενημερώσουν τον Σύλλογο με μήνυμά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση sekarchaeologists@gmail.com στον βαθμό που τους οφείλονται μισθοί ή άλλες απολαβές (πχ. επιδόματα, οδοιπορικά). Ο ΣΕΚΑ θα συγκεντρώσει την εικόνα από όλη την επικράτεια, και αναλόγως προς την έκταση του προβλήματος θα δρομολογήσει τις επόμενες ενέργειές του. Εκτιμούμε πως οι πρόσφατες σχετικές καταγγελίες του ΣΕΚΑ (κάποιες εκ των οποίων αξιοποιήθηκαν και ως αφορμή κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και αναφορών) είχαν τη μικρή συμβολή τους, ώστε να αποπληρωθούν συνάδελφοί μας σε κάποια από τα έργα στα οποία επισημάνθηκαν οι καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσιών.

 

4. Στήριξη της ημέρας αιμοδοσίας που διοργανώνει η τράπεζα αίματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στις 13 Νοεμβρίου 2024

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΣΕΚΑ Β. Ελλάδος και το ΔΣ του ΣΕΚΑ στηρίζουν την ημέρα αιμοδοσίας που διοργανώνει στις 13 Νοεμβρίου 2024 η τράπεζα αίματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση – πρόσκληση που έχει απευθυνθεί σε σωματεία του ΥΠΠΟ από την τράπεζα αίματος του ΑΜΘ, η οποία και εξηγεί το δυσχερές πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει.                        TΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΜΘ

Ως Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλούμε τη Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού να αναγνωρίσει ως απολύτως ισότιμη την ημέρα της αιμοδοσίας του ΑΜΘ με κάθε άλλη ημέρα αιμοδοσίας που διοργανώνει το ΥΠΠΟ, και να μην υποσκάψει τη διεξαγωγή της.

Δίνουμε αίμα, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενισχύουμε την ημέρα αιμοδοσίας του ΑΜΘ.

Κατηγορίες: ΑνακοινώσειςΕτικέτες:

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις