ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΤΑΚΤΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Τηλ/fax: 2103816584 Κιν.: 6977509501

E-mail: sekarchaeologists@gmail.com

https://www.seka.net.gr/

 

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Το σύνολο των εργαζομένων στο Κατασκευαστικό και το Αρχαιολογικό τμήμα του έργου, περίπου 350 άνθρωποι, είναι θύματα της αντιδικίας μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό και οδηγούνται σε ομαδικές απολύσεις.

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της πόλης, μετά το οριστικό κλείσιμο και των τελευταίων καταστημάτων που περιβάλλουν τους υπό κατασκευή σταθμούς στο έργο-θρίλερ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρες αντικείμενο εργασίας οι εργαζόμενοι θα «πρέπει» να σηκώσουν και πάλι το βάρος από τις πρώτες παράπλευρες απώλειες της μάχης.

Το προσωπικό του Αρχαιολογικού Τμήματος εργάζεται στη διερεύνηση των καταλοίπων του αρχαίου μας πολιτισμού που έρχονται στο φως με αφορμή τις εργασίες για την κατασκευή του έργου.

Όσο εύκολα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την αποκάλυψη τους τόσο εύκολα λαμβάνονται και οι αποφάσεις για την εγκατάλειψη τους; Το ευαίσθητο αυτό υλικό προϋποθέτει συνέπεια και  υπευθυνότητα στη διαχείρισή του. Είναι απαράδεκτο να εγκαταλείπεται, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ανάδειξη και προστασία του και χωρίς καμία μέριμνα για τη μελλοντική του τύχη.

Με πλήρες πεδίο εργασίας, με τη χρηματοδότηση εγκεκριμένη, αλλά παροπλισμένη πίσω από την ένσταση για τη διάλυση της αναδόχου κοινοπραξίας, οι εργαζόμενοι απαιτούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ως παράνομες τις επικείμενες ομαδικές απολύσεις στο Αρχαιολογικό Τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Αιτείται την άμεση εξεύρεση λύσης και την απρόσκοπτη εξέλιξη του αρχαιολογικού και κατασκευαστικού έργου.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου