Αποφάσεις της Γ.Σ. του ΣΕΚΑ της 06-05-18 στη Θεσσαλονίκη

– 3ωρη στάση εργασίας αυτήν την Παρασκευή 11 Μαΐου

Την Κυριακή, 06 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΑ, στη Θεσσαλονίκη, με την ακόλουθη θεματολογία:

  1. Διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. Σ.ΕΚ.Α.,
  2. Εργασιακά ζητήματα (Μετρό, ΤΑΠ, ΔΔΕΑΜ, Ελληνικό, Καστέλλι),
  3. Οικονομικά θέματα (ενημέρωση για τις συνδρομές, μισθολογικά κλιμάκια), και
  4. Εκκρεμότητες διαγραφής μελών. 

Κυριότερες αποφάσεις:

συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, με τρίωρη στάση εργασίας για τον ΣΕΚΑ (12:00 έως λήξη του ωραρίου).

Διεκδικούμε την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και ζητάμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Βασικό αίτημά μας η υπογραφή καινούριας ΣΣΕ. Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους μας στο ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ.

Κάλεσμα των μελών για ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου για τη συγκέντρωση υπογεγραμμένων συμβάσεων με τις οικονομικές απολαβές και όρους της ισχύουσας σύμβασης του συλλόγου για τον αγώνα της διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ και στήριξη του Συλλόγου με την έγκαιρη και τακτή καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους.  

Συνέχιση των πιέσεων προς την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για τους όρους των συμβάσεων στο έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος θα ζητήσει νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων (ΣΕΚΑ, Εφορεία Πόλης Θεσσαλονίκης, Αττικό Μετρό και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ).

Ο ΣΕΚΑ θα υποστηρίξει ομαδική αγωγή των εργαζομένων ενάντια στην Κ/Ξ του ΤΑΡ (για την υπόθεση της μη καταβολής του ημερομισθίου της Μ. Παρασκευής του 2017) και  θα διεκδικήσει επιβολή προστίμου στην J&P ΑΒΑΞ.

Θα συνταχθεί κείμενο ενημέρωσης καταρχάς των συναδέλφων για την προοπτική έναρξης εργασιών στους Φιλίππους, με την Κ/Ξ να φέρεται να έχει το δικαίωμα επιλογής αρχαιολογικού προσωπικού από κοινού με την αντίστοιχη ΕΦΑ.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης επικύρωσε τη διαγραφή του Κ. Θεοδωρίδη από τον Σύλλογο.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις