Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες του σήμερα!

 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα πολιτικώς «ενοχλητικό» τριήμερο για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, άλλοτε χορηγό της επταετίας και της χούντας των συνταγματαρχών, σήμερα αντιδραστικό κηδεμόνα της Ελλάδας, με έλεγχο που καταλύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας πρωτίστως μέσω των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΝΑΤΟ και ΔΝΤ.

Τα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου, «ΕΞΩ αι ΗΠΑ», «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένουν σήμερα απολύτως επίκαιρα, όσο και η ανάγκη αγώνα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Θυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνει δια του πρωθυπουργού της χώρας, Α. Τσίπρα, ότι ο η διεθνής πολιτική Τραμπ «μοιάζει διαβολική, αλλά γίνεται για καλό», ενώ δια του συγκυβερνήτη, Π. Καμμένου, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση τις ΗΠΑ να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Την ίδια ώρα, η ακροδεξιά και ο φασισμός, με διάφορα πρόσωπα, σηκώνουν κεφάλι όχι μόνο στη χώρα μας, με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να στρογγυλοκάθεται στο κοινοβούλιο, αλλά σε όλον τον πλανήτη, από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο μέχρι την Ουγγαρία του Ορμπάν, και από τη Γαλλία της ανερχόμενης Λε Πεν, δίπλα στην Αυστρία του καγκελάριου Κουρτς και πίσω την Ιταλία του αναδυόμενου Σαλβίνι: η αντίδραση επιστρέφει.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί όλα τα μέλη του στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας να δώσουν αγωνιστικό παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου, στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ξένη εξάρτηση, τον φασισμό.

Στη δύσκολη πολιτική συγκυρία, ο ΣΕΚΑ καλεί τα μέλη του σε αγωνιστική συσπείρωση στον Σύλλογο, ενάντια στις αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές που σχεδιάζουν από κοινού σε βάρος μας η κυβέρνηση και οι ξένοι εντολείς της. Στεκόμαστε στο πλευρό των κομματιών του ελληνικού λαού που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

 

Όλοι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Νοέμβρη!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις