Εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, με την αιτιολόγηση ότι τα χρήματα πολλών έργων είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.  

Λόγω αυτής της κατάστασης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τα έξοδα μετακίνησής τους, για να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα, άμεσα θα αναλάβουν εργασία αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για προγράμματα κατάπτυστα, καθώς απασχολούν προσωπικό που καλύπτει πραγματικές λειτουργικές ανάγκες και παρέχει ίδιες υπηρεσίες ανά ειδικότητα, με μόνο στόχο την απασχόληση εργατικού δυναμικού με χαμηλό κόστος και χωρίς δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

  1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.
  2. Τη δέσμευση για σταθερή πληρωμή των μισθών μας τις τρεις πρώτες μέρες κάθε μήνα.
  3. Την κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (άδειες κανονικές, άδειες αναρρωτικές κ.λπ.) στους εργαζόμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και την μισθολογική τους εξίσωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  4. Μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Απαιτούμε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει την παγιωμένη τακτική των υπεκφυγών και απραγίας, να πάρει άμεσα θέση για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλεί όλα τα μέλη του και τα σωματεία στον χώρο του πολιτισμού να συμμετέχουν

την Πέμπτη 30/7/2015

στη στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30

στο κτήριο του Τομέα Πολιτισμού (πρώην Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) στην Αθήνα, 

στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη,

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ