Καταδίκη του νέου περιβαλλοντοκτόνου νόμου

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταδικάζει τον νέο περιβαλλοντόκτονο νόμο, που συζητήθηκε στη Βουλή εν μέσω πανδημίας και τελικά ψηφίστηκε στις 5/5/2020.

Τον δήθεν περιβαλλοντικό νόμο τον έγραψαν οι ίδιοι οι βιομήχανοι, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρηματιών για ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση και περισσότερες επενδύσεις.

Ο νέος νόμος, με βάση κατευθύνσεις της ΕΕ, παραδίδει βουνά, λίμνες, δάση και θάλασσες βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση.

Ανάμεσα σε άλλα, νομιμοποιεί αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις, επαναφέρει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων για 30 χρόνια και διατηρεί τις καταπατήσεις ακόμα και μέσα σε ρέματα. Ακυρώνει το όποιο καθεστώς προστασίας σε περιοχές Natura και επιταχύνει την αδειοδότηση επενδύσεων και στον τομέα των ΑΠΕ, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Έχουν το θράσος να βαφτίζουν «περιβαλλοντική προστασία» τις εξπρές αδειοδοτήσεις κάθε είδους, που θα ανατίθενται και σε ιδιώτες, τις χιλιάδες νέες ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνοκορφή και τα δεκάδες χιλιάδες φωτοβολταϊκά με τα οποία γεμίζει η χώρα, την κατάργηση -μέσα σε μια νύχτα- του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων περιοχών, υψηλής περιβαλλοντικής αξίας.

Απαιτούμε τη μη εφαρμογή του. Στεκόμαστε στο πλευρό περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων. Διεκδικούμε πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και των αναγκών των εργαζομένων.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις