Καταγγελία επίθεσης ΜΑΤ σε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα. Αποδείχτηκε περίτρανα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο πού στοχεύει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, καθώς η κυβέρνηση μαζί με τις πρυτανικές αρχές αντιμετώπισαν τους αυριανούς επιστήμονες σαν κοινούς εγκληματίες. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα καθώς η κυβέρνηση αντί να ανοίξει με ασφάλεια τις σχολές αξιοποιώντας λύσεις όπως μικρότερα τμήματα, χώρους του ΤΑΙΠΕΔ για χώρους διδασκαλίας, περισσότερες βάρδιες εργαστηρίων, προσλήψεις καθηγητών και επικουρικού προσωπικού χρηματοδοτεί γενναία την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα μια φορά με μιας τέτοιας έντασης βίαια επίθεση αποδεικνύεται πως για τη κυβέρνηση συνιστά έγκλημα όχι η παιδεραστία, αλλά η υπεράσπιση της δωρεάν παιδείας γι’ αυτό και ξεμάντρωσε τα ΜΑΤ και προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές φοιτητών που διεκδικούν το αυτονόητο: επαναλειτουργία των χώρων εκπαίδευσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, που θέλουν να σπουδάσουν, καταστέλλοντας ανοιχτά τη συλλογική τους δράση. Με το νόμο τους θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή για να μετατρέψουν το Πανεπιστήμιο σε πεδίο κερδοφορίας, με τη γνώση και την επιστήμη χρυσοπληρωμένα εμπορεύματα ξεμπερδεύοντας μια και καλή με εκείνες τις ενοχλητικές φωνές που διεκδικούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται δωρεάν και να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για όλους τους εργαζόμενους. 

Το εργατικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα βρίθουν αγωνιστικών παραδόσεων κι έχουν δώσει διαπιστευτήρια μαχητικής υπεράσπισης των συμφερόντων τους και σε πιο χαλεπούς καιρούς και είναι γελασμένος, όποιος άριστος νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Στηρίζουμε τους αγώνες των φοιτητών, των αυριανών συναδέλφων μας για δημόσια, δωρεάν Παιδεία, για επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με όλους τους κανόνες ασφαλείας. Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις