Όλοι στη Γενική Απεργία!

Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης!

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού υπέγραψε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο σε βάρος των ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αφού νομοθέτησε επιπλέον εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ψηφίζοντας την …υποχρέωσή της να υποβάλει στο εξής κάθε νέο νόμο του κράτους για έγκριση (!) στους θεσμούς, αφού ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια και δημόσια περιουσία εν ριπή οφθαλμού, αφού εξόρμησε σε εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, έρχεται τώρα να «εξορθολογήσει» και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

Με το σχέδιο που τώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει, η κυβέρνηση στοχεύει να περικόψει δραστικά τις κύριες συντάξεις (15%-30%) με ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, να ξανακόψει τις επικουρικές συντάξεις, με λογιστικά τεχνάσματα πάλι, την ώρα μάλιστα που δρομολογεί να αυξήσει τις εργατικές ασφαλιστικές εισφορές, σε βάθος τριετίας να καταργήσει πλήρως το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (καταβάλλεται στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ασφάλισης που έχουν πολύ χαμηλή σύνταξη και εισόδημα), να τριπλασιάσει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και να αυξήσει τις εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, οδηγώντας τους, πρακτικά, σε εργασιακή εξόντωση.

Μάλιστα, το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης θεωρείται …πολύ ήπιο για τους ευρωπαίους και αμερικανούς κηδεμόνες μας, που ζητούν πολύ πιο σκληρά μέτρα, ενώ στο σχέδιο της αντι-ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κατέθεσε η κυβέρνηση, οι θεσμοί αποφθεγματικά απάντησαν: «Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα».

Δεν τους φοβόμαστε! Οι κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου δείχνουν ότι οι προθέσεις, καταρχάς, της κυβέρνησης, βρίσκουν απολύτως αντίθετους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας. Οι μαζικές κλαδικές κινητοποιήσεις και τα πολλαπλασιαζόμενα μπλόκα των αγροτών, δείχνουν τη δυναμική που αναπτύσσεται ενάντια στα νομοθετικά τερατουργήματα. Οι τριγμοί εντός της (ισχνής) κυβερνητικής πλειοψηφίας και τα επικοινωνιακά καλοπιάσματα που αυτή επιχειρεί, δείχνουν τον φόβο της, την αδυναμία της να περάσει τους αντι-ασφαλιστικούς και αντι-συνταξιοδοτικούς σχεδιασμούς της. Οι ευρύτερες πολιτικές «συναινέσεις» και τα ανοίγματα του πρωθυπουργού σε πρόθυμους πολιτικούς συνεργάτες εντός βουλής, δείχνουν την αγωνία της κυβέρνησης και των κηδεμόνων της, δείχνουν ότι οι μαζικοί αγώνες και κινητοποιήσεις, ενάντια στα προωθούμενα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, μπορούν να νικήσουν!

Όλοι στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Δεν θα περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημά τους!

 

 

Αθήνα: Σταδίου και Χρήστου Λαδά, στις 11:00

 

Θεσσαλονίκη: Είσοδος Αρχαίας Αγοράς, στις 11:00

 

Ηράκλειο Κρήτης: Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 11:00

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις