Καλή νέα αρχή στους 34 συναδέλφους μας

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εύχεται καλή νέα αρχή στους 34 συναδέλφους αρχαιολόγους που μονιμοποιούνται σε θέσεις σε όλη την επικράτεια, έπειτα από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 16Κ/2017.

Θυμίζουμε ότι για την έκδοση των αποτελεσμάτων αυτών απαιτήθηκε ένας και πλέον χρόνος. Με τις προσλήψεις αυτές η Αρχαιολογική Υπηρεσία ενισχύεται κατά …0,6 αρχαιολόγους ανά νομό της χώρας, με αριθμό δηλαδή καταφανώς ανεπαρκή για τις μεγάλες ανάγκες του Πολιτισμού σε όλες τις ειδικότητες, και ασφαλώς και σε αυτή του αρχαιολόγου.

Θυμίζουμε επίσης ότι θα χρειαστεί κανείς να ανατρέξει μια δεκαετία πριν το 2017 για να συναντήσει την αμέσως προηγούμενη προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς αρχαιολόγων. Και όλα αυτά, σε μια χώρα που θέλει να ισχυρίζεται ότι η «βαριά βιομηχανία» της είναι ο Πολιτισμός της.

Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ως το 2027 για την επόμενη ανάλογη προκήρυξη και για λιγοστές θέσεις εργασίας, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων επαναλαμβάνει το αίτημά του για μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες στον τομέα του Πολιτισμού και το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ!

Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμά μας, δεν είναι παραχώρηση!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις