Ενημέρωση για το εξωδικαστικό κλείσιμο της υπόθεσης των 19 συναδέλφων μας, πρώην εργαζομένων στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης

 

Στις 28 Ιουλίου 2020, στη Θεσσαλονίκη, υπογράφτηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στους 19 αρχαιολόγους – πρώην εργαζόμενους στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και την Κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΕΚΑ, έπειτα από παρακίνηση συναδέλφων εκ των 19, ανέλαβε πριν από έναν χρόνο πρωτοβουλία, αρχικά ζητώντας την άρση των αντεργατικών όσο και άδικων μηνύσεων που εκκρεμούσαν προς 10 αρχαιολόγους, στη συνέχεια επιδιώκοντας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την αστική διαφωνία ανάμεσα στους 19 αρχαιολόγους και την Κοινοπραξία.

Μεσολάβησαν συνάντηση με την Αττικό Μετρό, δύο συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας, σειρά επικοινωνιών με το υπουργείο αλλά και τους δικηγόρους των δύο πλευρών, και, κυρίως, πολλές συναντήσεις και συνεννοήσεις με τους 19 συναδέλφους μας. Πολλά μέλη του ΔΣ και των τοπικών Παραρτημάτων ενεπλάκησαν ενεργά στην κοινή προσπάθεια, και βρέθηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σε συναντήσεις με συναδέλφους για την υπόθεση. Καρπός της συλλογικής προσπάθειας, ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία ο συμβιβασμός παρακάμπτει. 

Συνεχίζουμε στην υπομονετική πορεία που έχουμε χαράξει, με πίστη στην δύναμη της συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις