Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων

Ανακοινώσεις

Ενημέρωση μελών για τις εξελίξεις σε ΤΑΡ, ΔΔΕΑΜ, ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

 

ΤΑΡ, ΔΔΕΑΜ και ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είναι τρία μεγάλα έργα στα οποία απασχολούνται πολλοί συνάδελφοι και στα οποία ο ΣΕΚΑ (και) στο τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε παρεμβάσεις, με διάφορους τρόπους, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αρχαιολόγων. Ακολουθεί συνοπτική ενημέρωση για τα τρία αυτά μέτωπα, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις.

Θεωρούμε ότι η συσπείρωση στον Σύλλογο αποτελεί την ουσιαστικότερη απάντηση στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κάθε αρχαιολόγου, αλλά και κάθε εργαζόμενου στην ιδιαίτερα δύσκολη μνημονιακή συγκυρία.

ΤΑΡ

Ύστερα από τον συντονισμό των καταγγελιών από τον ΣΕΚΑ και τις σχετικές παρεμβάσεις των μελών του ΔΣ και του τοπικού παραρτήματος κατά τη διαδικασία της τριμερούς στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας)Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 18/07 εκδόθηκε θετική απόφαση, με την οποία η καταγγελία μελών του ΣΕΚΑ ενάντια στην Κοινοπραξία του ΤΑΡ για το θέμα της «αδικαιολόγητης απουσίας» τους κατά την ημέρα της Μ. Παρασκευής, δικαιώνεται.

Αναμένεται η εξέταση της υπόθεσης και στους Νομούς Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών τον μήνα Σεπτέμβριο, με δεδομένη όμως πλέον και κατοχυρωμένη τη θετική απόφαση στον Νομό Θεσσαλονίκης (την οποία και θα επικαλεστούν τα μέλη του ΔΣ και της Διοικούσας του παραρτήματος Β. Ελλάδας που θα εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους), για μια κοινή στην ουσία υπόθεση που έχει επιμεριστεί γεωγραφικά.

ΔΔΕΑΜ

Στις 31/07, ανακοινώθηκε 5μηνη παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων που εργάζονται υπό καθεστώς αυτεπιστασίας στην ψηφιοποίηση. Σταδιακά αποχωρούν οι ανάδοχες εταιρείες και οι αρχαιολόγοι που εργάζονται σε αυτές, εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι αναμένουν καταβολή δεδουλευμένων.

Ο ΣΕΚΑ είχε εξαγγείλει για την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, 3ωρη στάση εργασίας, με σκοπό να πιέσει για την οριστική, θετική απόφαση του ΥΠΠΟΑ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, που μέχρι και την τελευταία στιγμή άφηναν στο σκοτάδι τούς εργαζόμενους σχετικά με την προοπτική συνέχισης της εργασίας τους.

Η πολύμορφη πίεση που ασκήθηκε σε όλο το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά του Συλλόγου και των εργαζομένων απέδωσε σε έναν βαθμό. Θυμίζουμε ότι μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, τόσο η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, όσο και οι εμπλεκόμενες Διαχειριστικές Αρχές του ΥΠΠΟΑ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισήμως επαναλάμβαναν ότι δεν θεωρούν πιθανή την προοπτική συνέχισης των εργασιών στην ψηφιοποίηση μετά την 31η Ιουλίου.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Στις 31/07 ανακοινώθηκε η απόλυση

-όλων των εργαζομένων στις αποθήκες φύλαξης και καταγραφής αρχαιοτήτων του Μετρό Θεσσαλονίκης στο Καλοχώρι (πλην των φυλάκων),  καθώς και μεμονωμένων περιπτώσεων με ημερομηνία λήξης σύμβασης στις 31/07, παρά την ύπαρξη αντικειμένου, με το αιτιολογικό των τριών διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου (σε περίπτωση συνέχισης χωρίς διακοπή θεμελιώνουν δικαίωμα μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου).

-όλου του προσωπικού που βρισκόταν σε τετράμηνη αναστολή εργασιών στη Βόρεια Είσοδο του Σταθμού Αγίας Σοφίας (διαδοχικά: λόγω αναμονής απόφασης ΚΑΣ για τη διαχείριση των εντοπισμένων αρχαιοτήτων και στη συνέχεια για λόγους ασφαλείας εξαιτίας του εντοπισμού υδραργύρου εντός του σκάμματος), παρά το γεγονός ότι η 31/07 δεν αποτελούσε καταληκτική ημερομηνία λήξης της σύμβασης.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα παρουσία μελών του ΔΣ του ΣΕΚΑ και εργαζομένων στο Μετρό και του υπεύθυνου  του ΑΚΤΩΡΑ για το Αρχαιολογικό Τμήμα, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

α) Οι εργαζόμενοι στο Καλοχώρι θα παραμείνουν χωρίς εργασία για 45 ημέρες και έπειτα θα επαναπροσληφθούν στο σύνολό τους (15 Σεπτέμβρη).

β) Από τους εργαζόμενους -σε αναστολή- της Βόρειας Εισόδου του Σταθμού Αγίας Σοφίας θα επαναπροσληφθούν όσοι χρειαστεί, αφού επιτευχθεί  απορρύπανση από τον εντοπισμένο υδράργυρο και βρεθεί τεχνική λύση στο πρόβλημα ανασχεδιασμού της Εισόδου, μετά την απόφαση διατήρησης κατά χώραν των εντοπισμένων αρχαιοτήτων.

γ) Η αναστολή εργασιών θα συνεχιστεί για τους εργαζόμενους στο σκάμμα της Νότιας Εισόδου του Σταθμού Αγίας Σοφίας μέχρι την υλοποίηση της εγκριθείσας απόσπασης των εντοπισμένων αρχαιοτήτων από επιλεγμένη ιδιωτική εταιρεία, που έχει ήδη δρομολογηθεί.

δ) Στον Σταθμό Σιντριβάνι η επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λόγω απρόβλεπτων τεχνικών δυσκολιών.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΕΚΑ εκφράστηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου και των εργαζομένων για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις με απρόσκοπτη συνέχιση εργασιών χωρίς απολύσεις και περιόδους ανεργίας, απέναντι στην εργασιακή ομηρία μέσω της πρακτικής της επ’ αόριστον «αναστολής εργασιών» και το καθεστώς κατακερματισμένων συμβάσεων, που όχι μόνο πλήττουν τη ζωή των εργαζομένων αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πρακτικά και τις ανάγκες ενός μεγάλου τεχνικού έργου σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση που συγκάλεσε ο ΣΕΚΑ στις 02 Αυγούστου με συμμετοχή συναδέλφων από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με βάση τις (λιγοστές) πληροφορίες από την πλευρά της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης, καθώς και από την πλευρά του ΑΚΤΩΡΑ, εκφράστηκε η βούληση του Συλλόγου να αναδείξει και να καταγγείλει το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης και να απαιτήσει τις προβλεπόμενες συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, το ΔΣ του ΣΕΚΑ επιφυλάσσεται να φέρει το θέμα του Μετρό και τον ΑΚΤΩΡΑ σε τριμερή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σε Περιφερειακό Επίπεδο, και ενδεχομένως στο ίδιο το Υπουργείο Εργασίας.


Καταγγέλλουμε τον εργασιακό μεσαίωνα στο Μετρό Θεσσαλονίκης!

30/7/2017

Συνεχίζεται η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία από την Αττικό Μετρό και τον ΑΚΤΩΡ με τη συμμετοχή-συνενοχή του ΥΠΠΟ και της Κυβέρνησης.

Εδώ και έναν χρόνο οι συνάδελφοι αρχαιολόγοι βρίσκονται σε μία διαρκή ομηρία. Έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια σταθερού εργάσιμου χρόνου και γίνεται πλήρης διευθέτηση του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σε πολλές συμβάσεις δεν αναγράφεται η χρονική τους διάρκεια (εάν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου) αλλά λήγουν όταν φτάσει σε συγκεκριμένο βάθος η ανασκαφή ή όταν τελειώσει ο ανασκαφικός τομέας στον οποίον εκτελούνται εργασίες, δηλαδή αντιμετωπίζονται σαν συμβάσεις έργου!

Επίσης, ο εργοδότης καλεί τους εργαζόμενους να μην πάνε για δουλειά όταν, για λόγους τεχνικούς (στηρίξεις, διαμορφώσεις κλπ.) ή γραφειοκρατικούς (αποφάσεις Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλπ.) πρέπει να σταματήσουν οι ανασκαφικές εργασίες. Στο διάστημα αυτό δεν τους πληρώνει, και δεν είναι σίγουρο πολλές φορές πότε θα ξαναξεκινήσουν να εργάζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνάδελφοι που εργάζονται στον Σταθμό της Αγίας Σοφίας, που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών από τα τέλη Μαρτίου, με κάποιους να έχουν δουλέψει όλο αυτό το διάστημα περίπου έναν μήνα, κάποιους μιάμιση μέρα (!) και κάποιους καθόλου! Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι εργαζόμενοι που εκτέθηκαν στον υδράργυρο που βρέθηκε σε ανασκαφή.

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί η συστηματική τρομοκρατία και οι απειλές για απολύσεις σε όποιον προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, ενώ δεν πέρασε πολύς καιρός από τις άδικες και παράνομες απολύσεις των δύο συναδέλφων μας στον Σταθμό Σιντριβάνι, τις οποίες οι εργαζόμενοι αντιπάλεψαν μαζί με το Σωματείο μας και είχαμε θετική εξέλιξη (καταβολή αποζημιώσεων και δέσμευση για επαναπρόσληψη).

Όλα τα παραπάνω είναι σε πλήρη γνώση του ΥΠΠΟΑ και της Κυβέρνησης και δείχνουν πώς εννοούν την ανάπτυξη ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων - ανασφάλεια, φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία για τους εργαζόμενους. Φαίνεται λοιπόν και οι σκοποί που εξυπηρετούνται από το νέο Συμβούλιο Εργασίας για το Μετρό, που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν αλλά στηρίζουν και σήμερα όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των εργοδοτών, το οποίο η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί και εμπλουτίζει. Δεν μας ξεγελάει ο ψευτοκαβγάς τους. Δεν αφορά στις ανάγκες μας αλλά στην καρέκλα και την εξυπηρέτηση διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η φημολογία για απολύσεις τη Δευτέρα 31/7/2017 αρκετών εργαζομένων. Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές αποθήκες του έργου στο Καλοχώρι, των οποίων η σύμβαση λήγει και πρέπει να ανανεωθεί αφού υπάρχει φυσικό αντικείμενο, η «αιτία» μη ανανέωσης που φημολογείται, είναι να μη γίνει η σύμβασή τους αορίστου χρόνου, επειδή έχουν ήδη προηγηθεί 3 ανανεώσεις. Ομολογεί δηλαδή η εργοδοσία ότι τους απολύει για να τους ξαναπροσλάβει σε 45 ημέρες, ώστε να μην έχουν εργασιακά δικαιώματα! Και όλα αυτά με τη γνώση και τη κάλυψη του ΥΠΠΟΑ! Παράλληλα, φημολογείται απόλυση και για εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασιών εδώ και καιρό. Αντί να τους καλέσουν για δουλειά μετά από τόσο καιρό ομηρίας, θα τους απολύσουν.

Και φτάνουμε να μιλάμε για φημολογίες, διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον εργοδότη. Μόνο προφορικές -και αυτές αποσπασματικές- πληροφορίες.

Πρέπει να αντιπαλέψουμε την κατάσταση!

Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στη 1 μμ., αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Β. Ελλάδας του Σ.ΕΚ.Α. θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία. Θα ζητήσουμε επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις και θα θέσουμε τις απαιτήσεις μας:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις που λήγουν στις 31/7/2017.
  • Να γίνουν όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που μπορούν, να παραστούν σε συγκέντρωση την ίδια ώρα μπροστά στα γραφεία της εταιρείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν κανένα χαρτί απόλυσης ή άλλο χωρίς την παρουσία του Σ.ΕΚ.Α. Όποιος ειδοποιηθεί αύριο ή τις επόμενες μέρες για απόλυση ή κάποια αλλαγή στην εργασία του, να επικοινωνήσει άμεσα με τον Σύλλογο.

Κανείς μόνος του!

Συνάδελφοι,

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση. Ανασκουμπωνόμαστε και με αποφασιστικότητα, επιμονή και οργάνωση διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Για την άμεση οργάνωσή μας και τη συζήτηση των εξελίξεων προχωράμε σε Συνέλευση των εργαζομένων του έργου την Τετάρτη, στη 1 μμ., στον Σταθμό Αγίας Σοφίας. Για την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην Συνέλευση, ο Σ.ΕΚ.Α θα προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για το έργο (12:30-15:30).


3ωρη στάση εργασίας στην ψηφιοποίηση την Δευτέρα 31 Ιουλίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) στο σύνολο του έργου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (ΔΔΕΑΜΤΠΠΑ) και στα σχετικά προγράμματα της ψηφιοποίησης.

Στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ στην Αθήνα, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22.

Διεκδικούμε την συνέχιση του έργου της ψηφιοποίησης, αποδοκιμάζουμε τη στάση του ΥΠΠΟΑ, το οποίο κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή αφήνει στο σκοτάδι τους εργαζόμενους σχετικά με την προοπτική συνέχισης της εργασίας τους.

24ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση την Παρασκευή 14 Ιουλίου

Καμία απόλυση στη ΔΔΕΑΜ!

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία!

Στα τέλη του μήνα που διανύουμε, δεκάδες συνάδελφοί μας στην ψηφιοποίηση κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Όχι, για την προοπτική αυτή της απόλυσής τους, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι «παρήλθε η τελευταία μηνιαία ή δίμηνη σύμβασή τους». Ευθύνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, οι πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, που θέλουν να μετατρέψουν το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία σε ανάμνηση, ενώ έχουν αναβιβάσει σε τέχνη την εργασιακή ομηρία (και) των εκτάκτων αρχαιολόγων! Στα δε μνημονιακά χρόνια, έχουν περιοριστεί δραματικά ακόμη και αυτές οι ολιγόμηνες συμβάσεις.

Εμείς λέμε: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Παράλληλα με το αίτημα για τη συνέχιση της εργασίας όλων των συναδέλφων μας, διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων των αρχαιολόγων που σήμερα εργάζονται στην ψηφιοποίηση υπό αναδόχους, με τον μισθολογικό και ευρύτερο εργασιακό αναβιβασμό τους στο καθεστώς της ΣΣΕ ΣΕΚΑ ή στο καθεστώς της αυτεπιστασίας.

Όχι, δεν είναι εργασιακή ευκαιρία, δεν είναι λύση στην ανεργία, η πληρωμή των συναδέλφων μας με απόδειξη δαπάνης, η αμοιβή με το κομμάτι, ο μισθός λίγο πάνω από το επίδομα ανεργίας, η προαιρετική για τον εργοδότη καταβολή του αρχαιολογικού ενσήμου. Καταγγέλλουμε τους προκλητικούς όρους εργασίας που επιχειρούν να επιβάλουν οι εργολάβοι (και) στον χώρο του Πολιτισμού. Να αποδώσουν στους εργαζομένους όλα τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλουν!

Εμείς λέμε: καμία ανοχή στις νέες «ευέλικτες» μορφές-σχέσεις εργασίας και στα νέα ήθη που γνωρίζουν την τιμητική τους στα μνημονιακά χρόνια!

Από τον Άννα στον Καϊάφα και πάλι πίσω, η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ πετάει το μπαλάκι των ευθυνών για την επικείμενη απόλυση των συναδέλφων στην ψηφιοποίηση κάπου ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Οικονομικών. Βασικά, προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι όσο πιο μακριά από το ίδιο.

Όχι, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν έχουν τον παραμικρό λόγο να μπουν σε τέτοιες λογικές και να αναζητήσουν με τον μεγεθυντικό φακό πού ακριβώς έχει σκαλώσει η υπόθεσή τους, πόσο μάλλον να επιχειρήσουν οι ίδιοι να αποκαταστήσουν την επικοινωνία ανάμεσα στα υπουργεία της κυβέρνησης.

Εμείς λέμε: να αναλάβει το ΥΠΠΟΑ τις ευθύνες του!

Να δεχτούμε στωικά την απόλυση των συναδέλφων μας σε αναμονή, ενδεχομένως, ενός νέου έργου; Να ζητήσουμε από την υπουργό Πολιτισμό να κάνει τροπολογία, όπως μαθαίνουμε ότι έπραξε στην περίπτωση του «Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ», για να δώσει παράταση ζωής στους εργαζομένους στην ψηφιοποίηση; Μήπως να συντάξουμε μόνοι μας και να προτείνουμε μια κατά το δυνατόν «βιώσιμη» και «ρεαλιστική» λύση, μέσα σε κοινωνικές εποχές ισχνών αγελάδων;

Όχι, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι εργαζόμενοι εν γένει, δεν έχουμε κανέναν λόγο να συνδιαχειριστούμε τα προβλήματα που τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, με τις ευλογίες ή τις εντολές των δανειστών και κηδεμόνων τους. Δεν θα γίνουμε εμείς συνυπόλογοι για την ανεργία μας ή για την ανεργία των συναδέλφων μας, δεν θα γίνουμε εμείς συνυπεύθυνοι επιχειρώντας να διαχειριστούμε προβλήματα που οι δικές τους πολιτικές δημιούργησαν.

Εμείς λέμε: η προοπτική, στους αγώνες! η ελπίδα, στις διεκδικήσεις μας!

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στην ψηφιοποίηση, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού!
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσής του! Έξω οι εργολάβοι από τον Πολιτισμό!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Καλούμε τα μέλη μας που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 14 Ιουλίου, στις 11:30, στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22, εν όψει και της προγραμματισμένης συνάντησης των εργαζομένων με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού, κ. Πολίτη, για τη διεκδίκηση της συνέχισης της εργασίας τους.

24ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση την Παρασκευή 14 Ιουλίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 24ωρη απεργία στο σύνολο του έργου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (ΔΔΕΑΜΤΠΠΑ) και στα σχετικά προγράμματα της ψηφιοποίησης.

Καλούμε τα μέλη μας που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, στις 11:30, μπροστά στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22. Για την ημέρα αυτή είναι προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΚΑ και εργαζομένων στην ψηφιοποίηση με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού, κ. Πολίτη. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας υποστηρίζοντας το δικαίωμά μας στην εργασία.

6 και 7 Ιουλίου, 48ωρη απεργία για τους εργαζομένους στην ψηφιοποίηση

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου, 48ωρη απεργία για τους συναδέλφους που εργάζονται στη ΔΔΕΑΜ και στα προγράμματα ψηφιοποίησης (καλύπτοντας τους αρχαιολόγους που εργάζονται υπό καθεστώς αυτεπιστασίας, με αναδόχους, αλλά και στις καταγραφές του Κτηματολογίου).

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση στην ψηφιοποίηση
  • Να αποδοθούν τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους μας
  • Να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων
  • Όχι στην εργολαβοποίηση του πολιτισμού, όχι στην εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Η κεντρική μας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες της απεργίας στην Αθήνα, μπροστά από το κτήριο του ΥΠΠΟΑ, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22, στις 11:30.